Podium voor Perspectief staat voor hoop, diepgang en de verschillende stemmen die ik een podium wil geven.

Wat ik doe

Onderzoek

Kwalitatief onderzoek, diepte-interviews en onderzoeksjournalistiek.

Inhoudelijke portretinterviews

Als psycholoog is dit m’n lievelingsgenre. Ik dring door tot wat mensen beweegt en vertaal dat naar een mooi persoonlijk en inhoudelijk interview.

Reportages en longreads

Reportages en langere verhalen, waarbij ik ingewikkelde onderwerpen begrijpelijk en pakkend maak.

Podcast

Verhalende podcasts, zoals In Vervoering, en aangeklede audio interviews.

Freelance maker

Artikelen, podcast en korte video’s voor niet-journalistieke organisaties. Zolang het m’n werk als onafhankelijk journalist niet bijt!

Workshop duurzaam gedrag

Wat maakt dat mensen zich duurzaam gedragen of juist niet? Daarover gaat deze workshop. Met de belangrijkste inzichten uit de gedragswetenschap, inspirerende praktijkvoorbeelden en werkvormen om jouw organisatie te verduurzamen.

Hoe ik dat doe

Luisteren. Begrijpen. Vertellen.

Ik luister naar verschillende stemmen. In het voorbeeld van de energieneutrale stad, interview ik wetenschappers uit verschillende disciplines, ga ik de straat op om inwoners te spreken, en vraag ik architecten, ambtenaren en netbeheerders wat er volgens hen nodig is om verder te komen.

Vervolgens analyseer ik wat we daarvan leren. Waar is iedereen het over eens, wat is nieuw en waarover horen we nog te weinig?

Tot slot deel ik deze inzichten met iedereen die het moet horen. Via vormen die raken. Dat kan via een podcast zijn, via media-aandacht, of met een kunstwerk waar iedereen wel naar moét kijken. Als het maar werkt. Ik kijk altijd naar manieren, waarmee je uitsteekt boven alle vluchtige informatie waar iedereen al mee overspoeld wordt.

Wat dat oplevert

Nieuwe mogelijkheden, inzichten en verbindingen

Nieuwe inzichten, waar mensen mee aan de slag willen. Nieuwe paden, in plaats van de doodlopende paden die al vaak bewandeld zijn. En verbinding tussen mensen die nu steeds verder uit elkaar drijven.

Zo brengt een podium voor perspectief ons verder. We hebben alle potentie om een nieuwe wereld te maken. Een wereld waarin we in verbinding staan met wat ertoe doet. Als we maar bereid zijn om te luisteren naar verschillende stemmen, te leren van onze fouten en te delen wat we leren.

Want: als we luisteren naar wie we altijd luisteren, en kijken zoals we altijd kijken, dan komen we niet vooruit.